Rólunk

Elefántos étterem és pizzéria

Videó lejátszása

Mediterrán életérzés

1996 óta Pécs belvárosában

A XIX. században a Jókai tér adott otthont a Fehér Elefánt Vendéglőnek, majd az 1870-es években Az elefánthoz címzett fűszerüzlet is itt kapott helyet. A mindig kiváló konyhájáról méltán híres tér hagyományait követi az Elefántos Étterem is, amely több, mint egy évtizede várja régi és új vendégeit egy igazi olaszos lakomára. Eredeti olasz alapanyagokból készült ételspecialitásokkal, eredeti olasz ízekkel, friss tengeri halakkal, kagylóval várják a betérőket.

Az Elefántos Étterem és Pizzéria Pécs “legmediterránabb” terén, a Széchenyi tértől alig pár lépésnyire fekvő Jókai téren található. A langymeleg tavaszi éjek és a forró nyári esték egyik legkedveltebb, leghangulatosabb terasza, amit egyetlen Pécsre látogató sem hagyhat ki!

Incontra il capo

Zachár Zsolt

Az olasz szerelem több, mint 40 éve tart.

Az olasz ételek iránti szenvedélyem és vonzalmam Németországból ered. Itt alapoztam meg az olasz konyha kapcsán szerzett tapasztalatomat, ugyanis 10 éves müncheni tartózkodásom alatt végig olasz éttermekben dolgoztam. A tészták, a pizzák, a számomra addig ismeretlen zöldségek, a tenger gyümölcseinek és a végeláthatatlan sajtok és sonkák diverz világának megismerése teljesen megváltoztatta az életemet.

Az olasz konyha hatása globálisan tetten érhető, mindenhol találkozhatunk vele nyomokban, így nálunk Pécsen is, hiszen az Elefántos Házzal az volt a célom, hogy egy szeletnyi Itáliát teremtsek a város szívében. A mediterrán hangulat adott volt, az étteremmel pedig az olasz konyhához méltó minőséget tálalva úgy gondolom sikerült egy talpalatnyi Olaszországot kialakítani a Jókai téren!

A nápolyi pizza története

Vera Pizza Napoletana

A folyamatos fejlődés mellett elköteleződve, az Elefántos Étterem és Pizzéria ezúttal sem maradt tétlen. Fogtuk magunkat és elutaztunk Nápolyba, hogy egyenesen Enzo Coccia-tól tanuljuk meg az eredeti nápolyi pizza elkészítésének minden fortélyát.

Csapatunk pedig energiát nem kímèlve minden szaktudását beleadta, rengeteget tanult és dolgozott, hiszen rendkívül szigorú előíràsoknak kell megfelelni, hogy ezt a rangos címet odaadják!

Hatalmas örömmel jelentjük be tehát, hogy Magyarország harmadik  “EREDETI NÁPOLYI PIZZA” ÉTTERME LETTÜNK, a vidèki éttermek közül elsőként!

Ismerjétek meg történetünket!

Friss

Házi tészták

Mi is szoktunk ám gyúrni… Leginkább az ételeinknél felhasznált tésztát, melyek az állandó alapját adják az étlapunknak.

Az olasz konyha egyik legfontosabb alapanyaga a tészta, és mi hiszünk abban, hogy csak az igazi, házilag készített tészta garantálhatja a tökéletes ízélményt. Ezért minden nap nagy gonddal válogatjuk össze a legjobb minőségű alapanyagokat, és készítjük el a tésztánkat a hagyományos olasz módszerek szerint.

Az elkészült tésztáink között megtalálhatók a klasszikusok, mint a spaghetti, a tagliatelle vagy a ravioli, de folyamatosan kísérletezünk is új ízekkel és kombinációkkal. Minden tésztánk frissen kerül tálalásra, hogy Önök a lehető legjobb ízélményben részesüljenek.

Videó lejátszása

Itália a Mecsek tövében

"lehidaltunk Pécs legjobb olasz éttermétől"

Nézd meg, mit írtak rólunk a Street Kitchen oldalon! Fedezd fel velünk az igazi olasz ízeket és a pécsi napsütötte terasz varázsát.

Nápolyban jártunk, hogy hazahozzuk Nektek az eredeti nápolyi pizzát!

A folyamatos fejlődés mellett elköteleződve, az Elefántos Étterem és Pizzéria ezúttal sem maradt tétlen. Fogtuk magunkat és elutaztunk Nápolyba, hogy egyenesen Enzo Coccia-tól tanuljuk meg az eredeti nápolyi pizza elkészítésének minden fortélyát.

Görgess tovább, hogy Te is átélhesd a kirándulásunkat!

Miért pont Enzo Coccia?

Japántól kezdve Kanadáig, Indián, Afrikán és az Egyesült Államokon keresztül a világ minden tájáról érkeznek tanulni vágyók Enzo-hoz, hogy elsajátítsanak nem csupán egy receptet, hanem egy ősi mesterséget, mely hosszú idő óta apáról fiúra száll.

Szerettünk volna olyan mestertől tanulni, akinek tényleg szenvedélye a pizzakészítés és valóban kiemelkedő a szakmában. Így esett választásunk a méltán ismert Enzo Coccia-ra. Annyit mindenképp elárulhatunk, hogy a döntésünket nem bántuk meg!

Felemelő volt tőle és az ő felügyelete alatt tanulni, hiszen a magas minőség és az eredeti mesterség mellett elköteleződve, hihetetlen mélységben adta át a tudását nekünk.

Immár a tudás birtokában

Büszkén mondhatjuk, hogy szakmai utazásunk elérte a célját – ugyanis hazahoztuk Nektek az eredeti nápolyi pizzát!

Önmagában ez a tény is örömünkre szolgál, de külön megtiszteltetés, hogy szakmailag is elismertek bennünket. Így azon túl, hogy továbbra is hitelesen, fejlődésre készen állhatunk előttetek,  nagy és büszke mosollyal várunk Benneteket!

Nápoly izgalmas ízei által inspirálódva, szakmailag felkészülve szeretnénk a hétköznapjaitokba csempészni az eredeti nápolyi pizza varázsát, hogy Pécs belvárosában, az Elefántos Étterem és Pizzériában is megtapasztalhassátok az igazi és eredeti nápolyi pizzát!

Gyertek, látogassatok el hozzánk és kóstoljátok meg Ti is! Sok szeretettel várunk Benneteket!

Allergének - Allergens

1 Liszt Flour
2 Tej Milk
3 Tojás Egg
4 Mogyoró Nuts
5 Tengeri Seafood
6 Olajos magvak Seeds